Akvaponi

Ekspertise på Akvaponi

EcuNor Aqua har de siste årene jobbet med et akvaponikonsept, der landbasert fiskeoppdrett kombineres med hydroponisk planteproduksjon.

Hva er Akvaponi

Akvaponi er et plante og fiskeproduksjonssystem som kombinerer tradisjonell akvakultur, som er oppdrett av akvatiske dyr som fisk og/eller krepsdyr; med hydroponi, som er vekst av planter i vann i et symbiotisk miljø. Det betyr at plantene nyter godt av det næringsrike vannet fra oppdretten, og at plantene dermed også sørger for at rent vann går tilbake til fiskeoppdretten.

Vårt akvaponikonsept

Vårt akvaponi består av et landbasert resirkuleringssystem for fiskeproduksjon, der næringsrikt vann går til den hydroponiske (vannbasert) planteproduksjonen. Plantene forbruker næringen og rent vann går tilbake til fiskeproduksjonen.

Dette fører til en miljøvennlig og bærekraftig produksjonsform der vannforbruk er redusert til minimum (fordamping), kjemikaliebruk er ikke-eksisterende og all biorest blir kompostert.

Akvaponi fører til mikrogrønt, salater og urter!

Mikrogrønt er grønnsaker høstet i tidlig fase, det vil si at de har to fullt utviklede frøblad og høstes akkurat når de første ekte bladpar utvikles.


Næringsstoffer og smak er i en mer konsentrert form enn i den utviklede planten og inneholder mer klorofyll enn spirer.


Eksempler på mikrogrønt vi har tatt frem i vårt konsept:


  • erter
  • solsikke
  • reddik: China Rose, Rød og Rambo
  • sennep: Hvit, Scarlet og Rød
  • brønnkarse
  • ruccola
  • brokkoli
  • rødkål
  • hvitløk
  • basilikum
  • salater
  • romano
  • crispisalat
  • grønn hodesalat
  • lollo
  • pak choi
  • urter
  • basilikum
  • persille
  • koriander
  • oregano

Våre tjenester

Vi tilbyr både salg av mikrogrønt, salater og konsulenttjenester knyttet til akvaponi. Nysgjerrig?


Ta kontakt med Julissa!

Julissa Vascones

Julissa har en bachelor i akvakultur fra ESPOL og har blant annet jobbet med oppdrett av reker, østers og kamskjellarver. Har i tillegg jobbet som konsulent på patologi, mikrobiologi og ernæring knyttet til produksjon av reker og tilapia.